Laura Johanna

Laura Johanna

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Terraario

Innostuin tekemään taas terraariotausoja tai taustaa. Mitään käryä ei ole siitä mitä tänne voisin laittaa, mutta näiden askartelu on niin kivaa puuhaa että oli pakko taas vähän päästä näpertelemään.


Tausta on uretaanista ja olen sitä mattoveitsen kanssa muotoillut.. Letku kuvassa menee takaa niin että laitan pumpun tuohon alas, joka nostaa veden ylös että saan ns. vesiputouksen aikaan.  Näin myös terraariossa pysyy ilmankosteus paremmin ja toki se näyttää kivemmalta.


Alla on aineet joilla päällystin taustan. Kaikki siis vaan iloisesti keskenään sekoitetaan niin että massasta tulee tuollaista mitä seuraavaksi alla olevassa  kuvassa.  Suosittelen käyttämään suojakäsineitä ja suojaamaan alustan missä askarrella. Varsinkin Elastupor tuntuu olevan sellaista mikä lähtee todella huonosti irti ainakin käsistä. 
Ja vinkkinä, tuota elastuporia voi värjätä niinkuin itse tein että värjäsin mustaksi. Ilman värjäystähän se on siis harmaata ja omaan silmään mustana näytää paremmalta. Myös muitakin värejä löytyy, jos musta ei miellytä omaa silmää ;)







Seuraavassa kuvassa on tausta päällystetty massalla mitä oli yllä ja lisäksi päälle paineltu kuivaa turvetta. Kannattaa painella hyvin ;)
Sitten seuraavissa kuvissa olen laittanut pumpun, hienosuodatuslevyä ja suodatinkangasta. Näiden jälkeen olen päälle laittanut turvetta ja sammalta yms. lehtiä ja sellaista.  Voi siis toki varmasti käyttää muutakin kunhan muistaa ettei ole lannoitteita... Vaikka orkideamulta voisi olla myös yksi vaihtoehto. Tietysti riippu myös siitä mitä pohjalle tulee. Tuleeko kasveja ja minkälaisia :)



Ja tadaa! tällainen räpellys siitä sitten tuli. Noihin seiniin olen vielä vetänyt dc fix muovia, että olisi siistimmän näköinen. Ja ehkä siitä voi olla vähän suojaa pikkuotuksille myös. 


1 kommentti:

  1. Hieno tuli, kiva oli löytää tämä blogi! Muistatko, mistä hankit hienosuodatuslevyn ja suodatuskankaan? Onko hienosuodatuslevy välttämätön valepohjan päälle, vai riittäisikö pelkkä suodatinkangas? Olen juuri ostamassa tarvikkeita skeippaukseen; teen sammakkoterraa, johon tulisi myös vesiputous mukaan.

    VastaaPoista